Kezdőlap Álláspont Dr. Vargha Nóra: „…jogom van dezinformálni…”

Dr. Vargha Nóra: „…jogom van dezinformálni…”

3646
0

Az Emberi Erőforrás Bizottság 2018. szeptember 19-ei ülésének egyik napirendi pontját dr. Vargha Nóra terjesztette elő. Az előterjesztéssel kapcsolatban több jogvégzett szakember állásfoglalása hangzott el, és mindegyik egyértelműen rávilágított arra, hogy a képviselő asszony előterjesztése hibás következtetéseket tartalmaz és jogellenes. Volt, aki odáig ment, hogy rosszhiszeműnek és tárgyalásra alkalmatlannak nyilvánította az anyagát. Vargha Nóra, hogy megvédje álláspontját, vitába bonyolódott többekkel, majd közölte a jelenlévőkkel, hogy „jogom van dezinformálni”.

(Dezinformálás jelentése: szándékosan konstruált megtévesztő, félrevezető tartalom a valóságnak a kibocsátó szempontjából kedvező interpretációja vagy meghamisítása, amelyet a befogadóval biztos és ellenőrzött értesülésként fogadtat el, tesz hihetővé, egy remélt hatás érdekében. Azaz félrevezetni, hazudni.)

Madaras Ádám, a bizottság elnöke, és Dr. Finta Béla jegyző is felhívta a képviselő asszony figyelmét arra, hogy senkinek nincs joga dezinformálni. Neki sem.

Vargha Nóra ezután próbálta finomítani kijelentését. Az állítás azonban elhangzott, mind hangfelvétel, mind jegyzőkönyv rögzíti szavait, amelyek szerint a képviselő asszony – aki köztisztséget lát el, bizalmat kért és kapott, valamint nem utolsó sorban elvileg példát is mutat,– úgy véli, hogy neki joga van hazudni, félretájékoztatni.

Álláspontunk szerint sincs joga senkinek a dezinformáláshoz, főleg nem egy képviselőnek, és végképp nem azokkal szemben, akiket képvisel. Elvileg. Egyben felhívnánk a figyelmét képviselői esküjére, amely semmilyen hazugsághoz való joggal nem ruházza fel, viszont becsületre, tisztességes képviseletre, lelkiismeretességre kötelezi.

„Én, dr. Vargha Nóra becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; képviselői tisztségemből eredő feladataimat Fót fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Isten engem úgy segéljen!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here