Kezdőlap kezdőlap Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk

Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk

186
0

A Muharay Színház előadásában 2018. november 28-án, 19 órakor, a Vörösmarty Művelődési Házban tekinthető meg Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk című darabja.

A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége. A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban, 1925-től napjainkig.

Szereplők:
Dora: Telegdi Kamilla
Zocha: Hevesi Tóth Evelin
Rachelka: Kiss Csinszka Flóra
Jakob Kac: Szabó Arnold
Rysiek: Siposhegyi Zsolt
Menachem: Kátai Norbert
Zygmunt: Antal Ádám
Heniek: Takáts Máté
Wladek: Geri Tamás
Abram: Sipos Bálint

Író: Tadeusz Slobodzianek
Fordító: Pászt Patrícia
Rendező: Gulyás Hermann Sándor
Díszlet, jelmez: Fekete Mónika 

Jegyárak:

1-8. sor: 2.900 Ft/fő
8-sortól: 2.500 Ft/fő
Kedvezményes (diák, nyugdíjas): 1.500 Ft/fő

Helyszín: Vörösmarty Művelődési Ház (Fót, Vörösmarty tér 3.)

A szerzőről: Tadeusz Słobodzianek napjaink egyik legjelentősebb lengyel drámaírója, rendező, dramaturg, színházkritikus, a varsói Dráma Laboratórium magalapítója. 1955-ben lengyel katolikus-pravoszláv családban született Jenyiszejszkben, Szibériában, ahová szüleit az NKVD deportálta. Gyermekkorát a kelet-lengyelországi Bialystokban töltötte, “Európa és Ázsia határán”, ahol több vallás és kultúra létezett egymás mellett, s e kölcsönhatásból nemegyszer paradox helyzetek és groteszk történetek születtek. Słobodzianek nem csupán geográfiai értelemben a határvidék írója, hanem egy átmeneti időszak, a XX. század végének és ezredforduló korának krónikása. A szárnyaszegett értékek időszakában egyre erősebbé válik a transzcendencia és a világ újbóli megváltása utáni vágy. Słobodzianek legtöbb drámája e zűrzavaros kornak, összekeveredett értékeknek és megzavarodott világnézeteknek görbe tükrét tárja elénk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here