Kezdőlap Álláspont A PJB hadat üzent az EEB-nek

A PJB hadat üzent az EEB-nek

740
0

A „hatok” által vezetett Pénzügyi és Jogi Bizottság (PJB) a mai rendkívüli ülésen nyíltan hadat üzent a Madaras Ádám által vezetett Emberi Erőforrás Bizottságnak (EEB). A tegnapi cikkünkben (https://hir2151.hu/2019/01/28/megszoritasok-fot-koltsegveteseben/ ) leírtuk, hogy 400 millió forint adóbevételtől esik el a város, ezért komolyan felül kell vizsgálni az idei költségvetést, viszont a két bizottság teljesen más elvek mentén húzná meg a nadrágszíjat.

A közös bizottsági ülésen az EEB várólistára tette a „hatok” által kiemelten kezelt Pirók Ház felújítását, amelyből helytörténeti múzeumot kívánnak létrehozni, ád 180 millió forint értékben. Az EEB elnöke Madaras Ádám kiemelte, hogy fontos ügy a múzeum létrehozása, de nem így, és nem most van itt ideje. Lévai Sándorné a PJB elnöke, ezt teljesen elfogadhatatlannak tartotta, és személyes sértettség következtében még a holnapi testületi ülést megelőzően összehívta újra bizottságát, és leszavazták az EEB javaslatait, ezt követően pedig ismét visszatértek a január 17-i, általuk összeállított költségvetési tervhez, amelyet 3 igen és 2 tartózkodás mellett elfogadtak.

Álláspontunk szerint ezzel a PJB hadat üzent a holnapi testületi-ülésre, és kinyilvánították: vagy a „hatok” féle költségvetési terv kerül elfogadásra, vagy a városnak nem lesz 2019-es gazdálkodása egyelőre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here