Kezdőlap Álláspont A város érdekei első helyen

A város érdekei első helyen

758
0

A múlt heti rendkívüli testületi ülésen szavaztak a képviselők a településrendezési és szerkezeti terv, valamint a helyi építési szabályzat kidolgozásával kapcsolatos előterjesztésről. A polgármester tavaly visszavonta ezt az előterjesztést, mert áttekinthetetlen módon keveredtek benne a város érdekeit szolgáló határozati javaslatok, illetve a több képviselő magánérdekeltségét érintő, földterületek belterületbe vonását tartalmazó javaslatok.  Az előterjesztést három csoportra bontották, amely rendezetté, és kézzel foghatóbbá tette a város érdekeit szolgáló határozatok csoportját, valamint az egyes lakosok általi kérelmeket.

A Madaras Ádám vezette Emberi Erőforrás Bizottság (EEB) szakmai munkájának köszönhetően meghiúsultak a – több képviselő által érintett – földátminősítéssel kapcsolatos egyéni elképzelések, mert a testület azt az EEB által kidolgozott javaslatot fogadta el, amelynek értelmében minden visszaáll az eredeti felállásba. A város szempontjából ez előnyösebb helyzet, mert ennek köszönhetően nyílik lehetőség nagyobb egybefüggő területet létrehozni fejlesztés céljára. A beruházások pedig komoly bevételeket jelentenek majd Fót számára.

Az EEB által kidolgozott koncepció lényege, hogy a Fót Keszi hegy (025 hrsz) területén a korábbi Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) által 2007-ben lehatárolt ökológiai folyosók és területszabályozás kerüljön ismételten érvénybe.

Az EEB szakmai érvekkel alátámasztott módosító javaslatait több pontban is kénytelen volt a PJB jóváhagyni, így a több mint 60 pontból álló előterjesztés-csomagot a testület 45 perc leforgása alatt fogadta el.

Álláspontunk szerint a Bíró Zoltán vezette „hatok” kénytelenek voltak elfogadni, hogy az EEB munkáját nem tudják átlépni, és ilyen nyíltan nem lehet szembe menni Fót érdekeivel.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here