Kezdőlap Álláspont A „hatok” megszegték ígéretüket

A „hatok” megszegték ígéretüket

414
0

A „hatok” megszegték a sportélet résztvevőinek tett ígéretüket, miszerint „egész nyugodtan, bátran gondolkozzanak a Sportegyesület fejlesztésében, új szakosztályok fejlesztésében, mert az önkormányzat támogatni fogja őket, 20-30-40 millió forint nem akadály.” Vargha Nóra ma már azt sem érti, hogy miért kell egy városnak a városi sportéletet, sportegyesületeit támogatnia.

A Fóti Sport Egyesületnek (FSE), mint Fót város sportéletének megtestesítőjének 2019. évi támogatása kapcsán korábbi cikkünkben (lásd: https://hir2151.hu/2019/02/26/a-gyerekek-es-a-sport-nem-fontos-a-hatoknak/) már megírtuk, hogy a képviselők nem értenek egyet. Azt azonban senki nem gondolta, hogy egyes képviselők a „hatok” közül még azt is megkérdőjelezik, hogy miért is kell az önkormányzatnak támogatnia az egyesületet.

A támogatás megtárgyalásakor Madaras Ádám képviselő emlékeztette a jelen lévőket, hogy évekkel ezelőtt, amikor még az FSE-nek csak 2 szakosztálya volt, volt egy megbeszélés, ahol részt vett az atlétikai szakosztály vezetője, az elnök, 14-16 szülő és a képviselők is. Ekkor az hangzott el a képviselők részéről:

„egész nyugodtan, bátran gondolkozzanak a Sportegyesület fejlesztésében, új szakosztályok fejlesztésében, mert az önkormányzat támogatni fogja őket, 20-30-40 millió forint nem akadály.”

Majd megjegyezte, hogy jelenleg tizenmillió forint sem adatik meg.

Vargha Nóra megerősítette, hogy tettek ilyen ígéretet:

„Igen, ott volt, és legalább kettő ilyen megbeszélés volt. Elhangzott, hogy szeretnék fejleszteni, és nem a támogatási összeg lesz az akadály.”

Merkwart Krisztián képviselő pedig példaként felhozta Dunakeszit, ami csak 2x akkora város, mint Fót, de 2018-ban a költségvetésbe 128 millió forintot terveztek be sportélet támogatására. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a város sportéletéről beszélnek, ami több száz főt érint, illetve, hogy minden településen 70-90%-ban támogatja a város saját sportegyesületeit, hisz nyilvánvaló, hogy önkormányzati támogatás nélkül az egyesületek lehúzhatják a rolót.

Végül 18.815 ezer forint helyett 15 millió forint támogatást 7 képviselő megszavazott, 3 nem és 1 fő tartózkodás mellett.

Álláspontunk szerint az a kérdés, mit várhatunk azoktól a képviselőktől a későbbiekben, akik nyíltan tett ígéretüket megszegik?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here