Kezdőlap Álláspont Bojkottálják a Bíró Zoltán vezette „hatok” a Fóti Közüzemi Kft. átvilágítását

Bojkottálják a Bíró Zoltán vezette „hatok” a Fóti Közüzemi Kft. átvilágítását

931
0

Pénteken megismételt rendkívüli testületit hívott össze Bartos Sándor polgármester az ügyben. A délre meghirdetett ülésre a Bíró Zoltán által vezetett „hatok” el sem jöttek, ezzel határozatképtelenné tették a testületet, ahol dönthettek volna az azonnali vizsgálatról.

Mint ismeretes, több olyan aggasztó információ jelent meg, amely szerint a városüzemeltetéssel megbízott önkormányzati cég gazdálkodásával nincs minden rendben. Tudott, hogy nem sokkal korábban pont a Bíró vezette „hatok”, több mint 400 millió forintra emelték a Kft. gazdálkodási keretét. Tehette ezt, hiszen a hat szavazat minősített többséget jelent a fóti képviselő-testületben.

Több éve megy a huzavona, hogy a városüzemeltetés gazdálkodásáról releváns információkhoz jusson a városvezetés egy vizsgálat keretein belül. Konkrét esetek merültek fel, ahol igen erős a pénzekkel való visszaélés gyanúja. Ezeknek az ügyeknek és a cég átvilágítását akadályozza a Bíró vezette „hatok”. Mint korábban megírtuk, a Kft-t Bíró egyik bizalmasának mondható Sólyomvári Erika vezeti.

Németh József alpolgármester szerepe a történetben:

Korábban a „hatok” egyik tagja, Németh József alpolgármester is aggasztónak találta a helyzetet, sőt kifejezetten kapacitálta a polgármestert a vizsgálatra. Információink szerint Németh arra számított, hogy magasabb beosztást kaphat, de az alpolgármesterről még maga Bíró is úgy fogalmazott, hogy „tejbetök”.

A kijelentést az is alátámasztja, hogy Németh 2018-as év végi jutalmát még saját emberei, (a „hatok”) sem támogatták. Alpolgármesterként végzett munkáját nem tartották érdemesnek prémiumra, és szerkesztőségünk sem bukkant nevéhez fűződő érdemi munkára. Egy bohózathoz hasonlított, ahogy ezt követően az alpolgármester picsogó kislány módjára járkálta körbe képviselőtársait, és a polgármestert, hogy szavazzák meg neki a jutalmat. Több próbálkozás is kudarcba fulladt. Önkormányzati forrásból tudunk arról, hogy komoly nevetség tárgya lett az ügy a hivatalban.

Most a Bíró vezette „hatok” feltehetően megérezve a vizsgálatban rejlő veszélyeket, valamivel (visszazsarolta) visszaterelték Németh Józsefet, aki így már nem támogatja jól láthatóan az azonnali vizsgálatot. A szerdai ezzel kapcsolatos testületi ülésen egy módosító javaslattal igyekeztek elodázni a vizsgálatot, és ehhez egy félreértés miatt lett többségük, ezért kellett megismételni a szavazást. Erre viszont már nem jöttek el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here