Kezdőlap Álláspont Ismét öncélúan döntöttek a „hatok”

Ismét öncélúan döntöttek a „hatok”

407
0
Fotó: internet

Az ESZEI vezetőjének szerződése 2019.07.31-el lejár. A kiírt pályázaton egyedül a jelenlegi vezető indult, akinek pályázatát a szakmai delegált felkészültnek, a pályázót pedig alkalmasnak nyilvánította. A Bíró vezette „hatok” azonban nem fogadták el a pályázatot.

2019. május 22-i ülésén tárgyalta Fót Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) vezetőjének pályázatát. Az ESZEI vezetőjének szerződése 2019. július 31. napjával lejár, ezért kellett pályázatot kiírni a poszt betöltésére.

A pályázattal kapcsolatban a pályázók meghallgatására előkészítő munkacsoportot szavazott meg a testület. Az egyetlen pályázó Virághné Apjok Anna Mária jelenlegi vezető volt, s meghallgatásán a 7 tagú előkészítő munkacsoport előtt a Szociális Szakmai Szövetség delegáltjától elhangzott, hogy:

A pályázó nagyon felkészülten írta meg pályázatát. Alkalmasnak találja az elhangzottak alapján is az intézmény vezetésére. Elmondja, hogy országos tapasztalata alapján nem véletlen nem jelentkeznek sokan az intézményvezetői pályázatokra.

(Részlet a munkacsoport 2019. május 7-i jegyzőkönyvéből)

Azonban a Bíró vezette „hatok”-nak teljesen mindegy milyen tudással, tapasztalattal, végzettséggel rendelkezik, és hogy pályázatát megfelelőnek nyilvánítják szakmai szempontból, nem fogadták el pályázatát.

Emlékeztetőül írjuk, hogy a Nonprofit Kft. vezetőjének, Sólyomvári Erikának szerződését pályázat nélkül meghosszabbították hat szavazattal, pedig ott mind szakmai, mind erkölcsi, mind elszámolási problémák felmerültek a napirend tárgyalásakor.

A polgármester május 24-én felfüggesztette ezt a határozatot.

A történethez az is hozzátartozik, hogy a 6-ok ezen az ülésen is csak öten voltak, és kivételesen nem Nagy Krisztián megszokott hiányzása miatt, hanem most az alpolgármester nem tudott részt venni az ülésen, aki elismeri Virághné Apjok Anna Mária munkásságát és szakmai hozzáértését.

Június 6-án rendkívüli ülést tartanak a témában, kíváncsian várjuk az eredményt!

Vajon miért nem szavazták meg Virághné pályázatát (ami szakmai szempontból felkészültséget mutat)? Kicsinyes bosszú vagy mert mást szeretnének a helyére?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here