Kezdőlap kezdőlap Kreadance: út a sikerig

Kreadance: út a sikerig

1121
0

Az ArtOne tánccsoport idén címvédőként nyerte meg a Horvátországban megrendezett 2019-es Tánc Világbajnokságot. A 13-17 év közötti gyermekekből álló 8 fős versenycsoport a nagykanizsai selejtezőn első helyen került ki a VB-re, ahol az „Impact” nevű koreográfiával nem csak a közönséget, hanem a zsűrit is lehengerelte.

Ebben a koreográfiában a dinamikáé és a technikáé a főszerep. A harmonikus együttmozgásra és a csapatszellemre helyeztük a hangsúlyt – nyilatkozta Csaba Árpád, a csapat fő koreográfusa. – A lányok nagyon keményen dolgoztak, és sajnos nem mindig megfelelő körülmények között, de ismét megmutatták, hogy kitartással és szorgalommal el lehet érni a csúcsra.

A Kreadance Tánciskola fő célkitűzése, hogy olyan kreatív mozgásformákkal segítsék a gyerekek harmonikus mozgását, amelyek kifejezik az érzelmeiket, benyomásaikat, és a világban szerzett tapasztalataikat. Fontosnak tarják, hogy a kialakított koreográfiával tartalmi üzeneteket közvetítsenek a közönség számára. Mindez elősegíti a gyermekek idegrendszeri fejlődését, finommotorikus mozgáskoordinációjukat, és javítja egészségi állapotukat.

Iskolánk egyik alapelve, hogy a mozgás eszközével formáljuk a testet és a lelket. A tánc és a zene hozzájárul a mindennapokban felmerülő stressz levezetéséhez, segít kikapcsolódni és közösségteremtő ereje is meghatározó. Mindennél fontosabb számunkra, hogy diákjaink jól érezzék magukat, élvezzék amit csinálnak. Ahogy Thomas Hardy mondta:

A jó táncost a szíve teszi, nem a betanult lépések.

Ebben a szellemben oktatjuk növendékeinket, mert akkor sikeresnek fogják érezni magukat, növekszik önbizalmuk, és így a hétköznapi életben is sokkal eredményesebbé válhatnak. – mondta Kalmár Eleonóra, a tánciskola vezetője, aki 2006-ban alapította az iskolát, annak reményében, hogy minél több kisgyermek ismerkedhessen meg a tánc és a zene szeretetével.

Óvodás kortól, egészen felnőtt korig várják a táncolni vágyókat. Több stílusban is kipróbálhatják magukat a növendékek, többek között: modern táncban, show-táncban, és hip-hop-ban is. A kicsiknek pedig játékos formában esztétikus testképzést oktatnak.

Csodálatos látni azokat a diákjainkat, akik még óvodás korban kezdtek el táncolni, akik még azt sem tudták melyik a jobb és bal lábuk, idén pedig kész táncosként állnak ki, és másodszor is győzelmet aratnak, ezen a közel 7 ezer indulóból álló világbajnokságon. – tette hozzá Kalmár Eleonóra.

A kisebbek különböző, úgynevezett mozdulat versenyeken indulnak. A Pop Kids csoport is kimagasló eredményeket ért el. Az idei Országos Bajnokságon koreográfiájuk különdíjazásban részesült.

A tánciskola nyáron sem szünetel, jelenleg a június végén, Balatonfüreden megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra készülnek, amelyen több csoportot is indítanak. 5 verseny- és 5 hobbicsoporttal közel 200 főt oktatnak.

Büszke vagyok az ArtOne csapatra, akik másodszor is bebizonyították, hogy ők a legjobbak. Ez csak komoly fegyelmezettséggel, magas koncentrálóképességgel, kifinomult technikával, mérhetetlen szorgalommal, erős akarattal érhető el, és ezek a tulajdonságok ebben a 8 versenyzőben mind megvan. Remélem, a jövőben is nívós versenyeken indulhatunk, és az új koreográfiák által tovább fejlődünk, megéljük kreativitásunkat, és azt csináljuk, amit a világon a legjobban szeretünk: táncolunk!!! – nyilatkozta Csaba Árpád.

ArtOne csapat táncosai:

Kalmár Dorina, Csúzi Jusztina, Fehér Laura, Erdős Barbara, Kaposvári Dorka, Lőrinczi Kitti, Molnár Sára, Józsa Dorina

Gratulálunk az ArtOne csapatnak, és további sok sikert kívánunk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here