Kezdőlap kezdőlap Árulással kezdődik a fóti kampány

Árulással kezdődik a fóti kampány

2401
0

Madaras Ádám múlt héten még abban a hitben jelentette be indulását a polgármesteri címért, hogy Merkwart Krisztiánt is maga mögött tudhatja. Azonban pár nappal később, a barátnak vélt képviselő is bejelentette igényét a polgármesteri székre. Az ügy kapcsán Madaras Ádámot kérdeztük:

Mindig lesújtó, mikor egy tag cserbenhagyja a saját csapatát. Hogyan érintette Önt Merkwart bejelentése?

Azt hiszem, abban az idézetben, melyet Krisztián bejelentésekor saját oldalamon megosztottam, minden benne van:

„Ha megbízol egy emberben, az olyan, mintha kést adnál a kezébe. Az már az ő döntése, hogy megvéd, vagy hátba szúr vele.”

Képviselő társam úgy döntött hátba szúr. Több megbeszélésen is kihangsúlyozta, hogy amennyiben polgármesterjelöltként elindulok a 2019-es önkormányzati választáson, akkor támogat és a segítségemre lesz. Ennek tudatában, Krisztiánban maximálisan megbízva kezdtem el egy olyan civil összefogáson alapuló csapat megszervezését, amelynek tagjai politikai hovatartozástól függetlenül dolgoznak Fót régóta várt felemelkedésén.

Ebben a csapatban Krisztián gyakorlatilag a jobb kezem, bizalmasom volt. Számomra nagyon fontos az adott szó, aki ismer, ezt pontosan tudja rólam. Nem csak én, a mögöttem épülő összefogás is bizalmat adott a Jobbikból is kilépő Merkwartnak, de legnagyobb megdöbbenésünkre csúnyán visszaélt ezzel. Nem csak engem csapott be, a bennünk bízó fótiakat is megtévesztette, hiszen már hónapok óta tartanak az egyeztetések a lehetséges képviselő-jelöltek névsorával kapcsolatban.

Merkwart Krisztián még nagyon fiatal, nem rég múlt 27 éves, és még az egyetemet sem fejezte be. Nem lehetséges, hogy ez csak egy fiatalkori túlkapás?

Azt gondolom, aki 27 évesen úgy szeretne berobbanni a helyi közéletbe, hogy egyéni ambíciói miatt hosszú hónapok munkáját teszi tönkre, aki elárulja azt az embert, aki pártfogóként segítette eddigi munkáját, az nem korrekt csapatjátékos.

Ez olyan, mint amikor kifut a csapat a pályára, élén a kapitánnyal, aki a hóna alatt viszi a labdát. Amikor odaérnek az oldalvonalhoz, valaki a saját csapatából hátulról elgáncsolja, felkapja a labdát és szalad tovább. Mindenki megdöbben: a csapattársak, az edzők és az esetet végig néző szurkolók is… Na, ez történt most.

Amennyiben valaki elveszíti a hitelességét és a szavahihetőségét, csak gyenge alapokra építheti a várát. Ilyen gondolatisággal hogyan vezethetne úgy egy várost, hogy pont azokat hagyja cserben, akik eddig támogatták és számítottak rá? Ez semmiképpen sem jó Fótnak! Nem lehet egy várost árulások, hazugságok és megalkuvások árán vezetni, ez ellen igyekeztem és igyekszem is küzdeni. Krisztián döntött, mi pedig a város húszezer lakosával együtt viseljük majd döntésének esetleges negatív következményeit. Ezt is át kellett volna gondolni, mert a hőn áhított polgármesteri széknél sokkal fontosabb a város közös érdeke.

Gyorsan változnak a dolgok a választások előtt. Hogyan tovább?

Fótnak fejlődnie kell! Kizárólag azt tartjuk szem előtt, ami jó Fótnak, semmi más nem számít! Én nem azért lettem képviselő, hogy kiszolgáljak párt- és lobbi-érdekeket, nem kívántam a helyi FIDESZ-alelnök, Bíró Zoltán tanácsnok „szavazógépe” lenni. Ezt az eltelt közel öt év is bizonyítja. Pontosan azért kezdtem szervezni egy összefogáson alapuló, valóban a város érdekeit szem előtt tartó Csapatot, hogy végre látható eredmények is legyenek Fóton. Nem érdekel, hogy ezt milyen pozícióban teszem, mert a cél továbbra is Fót fejlődése. Ebben nem alkuszom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here