Kezdőlap kezdőlap Önkormányzati választás 2019

Önkormányzati választás 2019

645
0
kép: internet

Október 13-ra írta ki az önkormányzati választást Áder János köztársasági elnök, így a jelölő szervezetek már bejelentkezhetnek a területileg illetékes választási bizottságnál.

“Demokráciánk erejét, stabilitását a nemzet választójoggal rendelkező polgárainak szabad és felelős akaratnyilvánítása biztosítja. Az 1990-ben megtartott első szabad választások óta minden alkotmányos feltétel adott ahhoz, hogy magunk döntsünk saját sorsunkról, a jelenünket és jövőnket meghatározó kérdésekről” – fogalmazott Áder János.

A pénteki naptól indítja a Nemzeti Választási Iroda a névjegyzékek vezetését, miután megjelent a Magyar Közlönyben is a köztársasági elnök kitűzési határozata.

A másik fontos dolog, ami sokakat érinthet, hogy ettől az időponttól kezdve jelezhetik a Nemzeti Választási Irodánál, vagy a területi választási irodáknál a jelölőszervek, hogyha jelölni vagy indulni kívánnak. A jelöltek és a jelölő szervezetek szeptember 9-ig adhatják le az induláshoz szükséges ajánlásokat, a szükséges darabszámok a jegyzők által közzétett tájékoztatókból derülnek ki.

A kampány hivatalosan mindig 50 nappal a választások előtt indul, vagyis idén augusztus 24-én.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here