Kezdőlap Hírek Visszalépéséről kérdeztük Madaras Ádámot

Visszalépéséről kérdeztük Madaras Ádámot

1609
0

Igazi meglepődéssel olvastuk Madaras Ádám bejegyzését közösségi oldalán, ahol tudatta, annyian tolonganak majd a polgármesteri címért, amely már káros Fót számára, ezért visszalép a jelöltségtől. Ez a fajta felülemelkedés nem jellemző itt Fóton, az okokról és a további célokról Madaras Ádámmal beszélgettünk.

Azt írta, hogy visszalép a polgármester-jelöltségtől, mert nagyon bővül a jelöltek száma. Hogyan vélekedik ezzel kapcsolatban?

Számomra a legfontosabb cél továbbra is Fót fejlesztése és látható fejlődése. Már korábban is elmondtam, hogy a polgármesteri pozíció csupán egy eszköz a sok közül ezek eléréséhez.

Visszaléptem, mert a túl sok jelölt nagyon széttördeli a szavazatokat, így nagyobb lenne az esélye, hogy „nevető sokadikként” egy olyan polgármestere és egy olyan városvezetése lehet majd a településnek, amely hasonlóan az elmúlt jó néhány évhez sokkal inkább hátráltatja, mintsem segíti Fót fejlődését.

Az összefogás továbbra is él, így a jövőben is közös céljaink elérésére fogunk fókuszálni. Tudom, hogy egyszerűbb lenne a megvalósítás a polgármesteri székből, de sportolóként megtanultam, hogy a győzelemért küzdeni kell. Közös összefogással akár a legrosszabb helyzetből is képesek leszünk elérni a kitűzött céljainkat.

Fót nem lehet továbbra is alvó város, ezért nem engedhetjük, hogy „hátulról”, Dunakesziről irányítsák! Fót az otthonunk, mi itt szeretnénk biztonságban, egy nyugodt közösséget alkotva élni, ezért nekünk személyesen kell tennünk Fót fejlődéséért.

A kampány már elkezdődött, hogyan látja, ki fogja vezetni októbertől a várost?

Én a tiszta versenyt szeretem, csúsztatások és háttér alkuk nélkül. Sajnos ez országosan is nagyon ritka. Sok induló esetén valószínűsíthető, hogy nagyon széthúzó testület alakul majd ki, így nagy a veszélye, hogy marad az egyhelyben topogás. Vegyes testület esetén komoly presszió alatt lesznek a képviselők és a polgármester is. Félreértés ne essék, nem szeretnék pesszimistának tűnni, de ez az öt év megmutatta számomra, hogy milyen abszurd helyzetek tudnak kialakulni a testületen belül.

Ezért nagyon fontos, hogy olyan képviselő-jelöltekre adjuk le voksunkat, akik a városunkért összefogni képes testületet alkothatnak. Azt nem tudom, hogy a polgármester-jelöltek közül ki lesz a befutó, így csak remélni tudom, hogy olyan ember lesz, aki nem egyéni ambícióit kielégítve ül majd be a székbe, hanem Fót igazi vezetőjeként végzi majd a munkáját. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen a környező településekhez képest óriási lemaradást kell bepótolni.

Azt már tudjuk, hogy nem indul polgármester-jelöltként. Képviselőként elindul a választásokon?

Elindulok és ezt egy valódi összefogás reményében teszem. Margaret Mead írónőt idézem, hogy miért is hiszek egy jó csapat erejében:

„Soha ne kételkedj abban, hogy egy gondolatokkal teli, elkötelezett emberekből álló kis csoport megváltoztathatja a világot. Valójában csak ők képesek erre.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here